Rugbrød u/ surdej. Her får du en nem opskrift på rugbrød med surdej - få opskriften her og bag surdejsrugbrød med kerner. Lækkert og nemt rugbrød uden surdej. Rugbrødet kan også koldhæves og laves dagen i forvejen. ★★★★★
Et frokostklassiker, som mange af os spiser næsten dagligt. Til madpakken, til smørrebrød eller bare en. Rugbrød med surdej, ny forbedret version. You can have Rugbrød u/ surdej using 12 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Rugbrød u/ surdej
- Prepare 700 grams of Rye flour.
- You need 300 grams of Rye kernels/grain.
- Prepare 230 grams of whole wheat flour.
- You need 1/2 liter of buttermilk.
- Prepare 1/2 cup of water.
- Prepare 1 can of Pale Malt Ale (Hvidtøl) (330ml).
- You need 2 tbsp of Canola oil.
- It's 3 1/2 tbsp of salt.
- It's 1/2 tbsp of Color (kulør).
- Prepare of Yeast.
- It's 50 grams of Fresh yeast, or.
- Prepare 20 grams of Dry / Instant yeast.
Her kommer lige en lille video med noget jeg har gået og testet for nyligt. Ideen udsprang af spørgsmål fra Jer. Duften af nybagt rugbrød med surdej. Igennem hele min barndom har jeg været så heldig, at min mor har lavet hjemmebagt rugbrød.
Rugbrød u/ surdej instructions
- Bring kernels/grains to a quick boil in the water, let it cool in the pot, off the stove..
- Add all the dry goods in a big bowl. If using dry yeast be sure to mix up the dry goods before adding buttermilk, as cold will kill. If using fresh yeast, mix with a little of the water to make it soluble, then add with the wet goods..
- Add in all the wet goods, finishing up with the now soft kernels. The dough should be only so wet that it can be meaded into a homogeneous mass..
- Oil one 3L tin loaf or two 1.5L tin loafs, put the kneaded dough into the forms..
- Let rest for an hour a warm place, or until the dough has reached approx 1cm from top edge of the form..
- Preheat oven to 220deg and bake for 75 minutes..
Det er altså liiige det mere luksus end rugbrødet fra supermarkedet. Vi er kæmpe fan af hjemmebagt rugbrød. Da vi i løbet af ugen fik lyst til at bage rudbrød, var betingelsen derfor at det blev uden surdej. Rugbrød Jeg har altid elsket rugbrød. Rugbrød var en stor del af min barndom, og min far bagte det skønneste brød bagt på surdej.
Post a Comment
Post a Comment