Hortobágyi palacsinta pörkölt. And I have longed to eat Hortobágyi palacsinta too. Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. A hortobágyi palacsinta, vagy hortobágyi húsos palacsinta egy magyar ételspecialitás, darált pörkölthússal töltött sós palacsinta. Étlapokon általában előételként szerepel, de laktató mivolta miatt főételként is fogyasztható.
Két kedvenc ételünkből: pörkölt húsból és palacsintából készül. Egy finom Hortobágyi húsos palacsinta ebédre vagy vacsorára? Hortobágyi húsos palacsinta Receptek a Mindmegette.hu Recept gyűjteményében! You can cook Hortobágyi palacsinta pörkölt using 21 ingredients and 18 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Hortobágyi palacsinta pörkölt
- You need of Meat filling/ pörkölt/ stew.
- Prepare 1-1/3 pound of ground beef.
- It's 2 tablespoons of extra Virgin olive oil.
- Prepare 1/4 cup of chopped onion.
- You need 1/4 tablespoon of Caraway seeds.
- Prepare 1/2 cup of sour cream.
- Prepare 3 of medium sized tomatoes.
- You need 1 cup of water.
- It's 4 teaspoon of paprika.
- You need 2 tablespoon of parsley flakes.
- It's to taste of salt.
- It's to taste of ground black pepper.
- It's of crepes---------.
- Prepare 4 of large eggs.
- It's 1-1/2 cup of milk.
- You need 1-1/2 cup of flour.
- It's of sauce---------.
- Prepare 4 tablespoons of flour.
- Prepare 1 cup of sour cream.
- It's of boiling water---------.
- Prepare as needed of water to skin the tomatoes.
Hortobágyi Palacsinta are savory stuffed crepes from Hungary. Meat is sauteed with onions, tomatoes, paprika, and sour cream to form a stew. The sauce is drained from the meat before it is. Mennyei Hortobágyi csirkés palacsinta recept recept!
Hortobágyi palacsinta pörkölt instructions
- Preheat oven 350 degrees Fahrenheit.
- Boil the water and add tomatoes.
- Peel the tomatoes.
- Dice the tomatoes into small pieces..
- Cook the meat filling adding all the ingredients listed in the filling group above..
- Drain the juices from the pörkölt/ stew after its done. Make sure the onions are tender and meat is browned. The tomatoes should be cooked down well. Use a sieve to drain the pörkölt..
- Save the juices for the sauce..
- Mix the eggs, milk, and flour to make a batter..
- Heat a nonstick pan and coat with oil enough to coat bottom.
- Pour in about 1/4 cup batter and quickly tilt the pan to coat with a thin circle of batter. When the top begins to dry, flip to cook the other side. Cook until the bottom begins to turn golden, about 1 minute..
- Repeat till all the batter is cooked.
- Mix the cup of sour cream 4 tablespoon flour with the pörkölt juices. Blend till smooth..
- To the crepes add the meat filling to be divided evenly in each one..
- Fold the sides inwards and roll like a wrap/ burrito..
- Put into a baking dish sprayed with nonstick. As you roll them..
- Pour your sauce over the top of all the palacsinta/ meat filled crepes.
- Bake in oven 15-20 minutes. Serve immediately with a dollop of sour cream..
- I hope you enjoy!.
A pörkölt alapban a kisült szalonna zsír plusz ízt ad a füstízével majd a mártáshoz, de nem lesz erőteljes íze ha figyelünk az arányokra. Jelenleg itt vagy: Főoldal > Palacsinta receptek > Hortobágyi palacsinta. A hortobágyi palacsintát igazi hungarikumnak tartjuk, a debreceni Arany bika szálloda és étteremben szolgáltak fel ilyet a vendégeknek a XX. század elején. Valójában ez egy pörkölttel töltött palacsinta. Maradék pörkölt felhasználására is kiválóan alkalmas ez a palacsinta.
Post a Comment
Post a Comment