Easiest Way to Make Tasty Hortobágyi palacsinta pörkölt

Hortobágyi palacsinta pörkölt. And I have longed to eat Hortobágyi palacsinta too. Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. A hortobágyi palacsinta, vagy hortobágyi húsos palacsinta egy magyar ételspecialitás, darált pörkölthússal töltött sós palacsinta. Étlapokon általában előételként szerepel, de laktató mivolta miatt főételként is fogyasztható.

Hortobágyi palacsinta pörkölt Két kedvenc ételünkből: pörkölt húsból és palacsintából készül. Egy finom Hortobágyi húsos palacsinta ebédre vagy vacsorára? Hortobágyi húsos palacsinta Receptek a Mindmegette.hu Recept gyűjteményében! You can cook Hortobágyi palacsinta pörkölt using 21 ingredients and 18 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Hortobágyi palacsinta pörkölt

  1. You need of Meat filling/ pörkölt/ stew.
  2. Prepare 1-1/3 pound of ground beef.
  3. It's 2 tablespoons of extra Virgin olive oil.
  4. Prepare 1/4 cup of chopped onion.
  5. You need 1/4 tablespoon of Caraway seeds.
  6. Prepare 1/2 cup of sour cream.
  7. Prepare 3 of medium sized tomatoes.
  8. You need 1 cup of water.
  9. It's 4 teaspoon of paprika.
  10. You need 2 tablespoon of parsley flakes.
  11. It's to taste of salt.
  12. It's to taste of ground black pepper.
  13. It's of crepes---------.
  14. Prepare 4 of large eggs.
  15. It's 1-1/2 cup of milk.
  16. You need 1-1/2 cup of flour.
  17. It's of sauce---------.
  18. Prepare 4 tablespoons of flour.
  19. Prepare 1 cup of sour cream.
  20. It's of boiling water---------.
  21. Prepare as needed of water to skin the tomatoes.

Hortobágyi Palacsinta are savory stuffed crepes from Hungary. Meat is sauteed with onions, tomatoes, paprika, and sour cream to form a stew. The sauce is drained from the meat before it is. Mennyei Hortobágyi csirkés palacsinta recept recept!

Hortobágyi palacsinta pörkölt instructions

  1. Preheat oven 350 degrees Fahrenheit.
  2. Boil the water and add tomatoes.
  3. Peel the tomatoes.
  4. Dice the tomatoes into small pieces..
  5. Cook the meat filling adding all the ingredients listed in the filling group above..
  6. Drain the juices from the pörkölt/ stew after its done. Make sure the onions are tender and meat is browned. The tomatoes should be cooked down well. Use a sieve to drain the pörkölt..
  7. Save the juices for the sauce..
  8. Mix the eggs, milk, and flour to make a batter..
  9. Heat a nonstick pan and coat with oil enough to coat bottom.
  10. Pour in about 1/4 cup batter and quickly tilt the pan to coat with a thin circle of batter. When the top begins to dry, flip to cook the other side. Cook until the bottom begins to turn golden, about 1 minute..
  11. Repeat till all the batter is cooked.
  12. Mix the cup of sour cream 4 tablespoon flour with the pörkölt juices. Blend till smooth..
  13. To the crepes add the meat filling to be divided evenly in each one..
  14. Fold the sides inwards and roll like a wrap/ burrito..
  15. Put into a baking dish sprayed with nonstick. As you roll them..
  16. Pour your sauce over the top of all the palacsinta/ meat filled crepes.
  17. Bake in oven 15-20 minutes. Serve immediately with a dollop of sour cream..
  18. I hope you enjoy!.

A pörkölt alapban a kisült szalonna zsír plusz ízt ad a füstízével majd a mártáshoz, de nem lesz erőteljes íze ha figyelünk az arányokra. Jelenleg itt vagy: Főoldal > Palacsinta receptek > Hortobágyi palacsinta. A hortobágyi palacsintát igazi hungarikumnak tartjuk, a debreceni Arany bika szálloda és étteremben szolgáltak fel ilyet a vendégeknek a XX. század elején. Valójában ez egy pörkölttel töltött palacsinta. Maradék pörkölt felhasználására is kiválóan alkalmas ez a palacsinta.

Related Posts

There is no other posts in this category.

Post a Comment

Subscribe Our Newsletter